“Ondanks het karakter dat onze woning uitstraalt, misten we echter de warmte, sfeer en gezelligheid om na een lange werkdag helemaal tot rust te komen. Een nieuwe insteek en frisse kijk op de woning was wat we nodig hadden! We hebben toen beroep gedaan op Hann. Met gerichte vragen en een luisterend oor, vloeiden al snel de ideeën en bracht ze de inspiratie waar we al lange tijd naar op zoek waren! Ze begreep ook dat we vooral stapsgewijs de verschillende ruimtes wilden aanpakken en bouwde mee aan deze toekomstgerichte visie.”

Woning Drongen

De vraag was vooral om van dit huis stapsgewijs een warme thuis te creëren. Waarbij in een eerste fase het bestaande meubilair kon gecombineerd worden met nieuwe meubels, zonder dermate grote werken aan het huis zelf uit te voeren. Licht gecombineerd met warme toetsen als sfeermaker! Daarom werden overal in de woonkamer de schilderdeuren vervangen door smeedijzeren deuren. De synergie tussen de koele zwart-wit tinten die ruimschoots werden gecontrasteerd met de warme houttinten in het meubilair en de creatieve veelzijdigheid van oranje tinten in de bijzetmeubels en decoratie die uitnodigen tot gezellige, huiselijke momenten.

De rustieke, houten parketvloer in traditionele visgraat kreeg gezelschap van een knus, handgeknoopt wollen tapijt met warmbruin accentkleur die het geheel van de ruimte zachter maakt. Zo straalt de ruimte rust en een intieme sfeer uit. Het tapijt geeft een instant gevoel van gezelligheid.

Door het integreren van de smeedijzeren deuren werd de verlichting vanuit de hal subtiel naar de leefruimte gebracht. In de woon- en eetkamer werd er voor bolvormige verlichting gekozen, met de als eyecatcher de hanglamp. Deze prachtige lamp met 6 kristallen bollen wordt met de mond geblazen en de koperen metalen onderdelen met de hand gepolijst, wat een mooie natuurlijke maar ongelijke afwerking geeft.

Door te spelen met verschillende soorten lichtinval werd een enorme sfeerboost gecreëerd. De combinatie van houten jaloezieën en vlaslinnen overgordijnen zorgen voor een romantische, huislijke gezelligheid.

© Copyright - Hann Boury