Of we ook het interieur van een restaurant opnieuw wilden inrichten?
Tuurlijk, tegen zo’n uitdaging zeg je geen neen!

Restaurant New Biggles Wevelgem

Of we ook het interieur van een restaurant opnieuw wilden inrichten? Tuurlijk, tegen zo’n uitdaging zeg je geen neen!

Er kwam wel een mooi lastenboek kijken bij deze opdracht, zo wou men het aantal zitplaatsen licht omhoog brengen, doch zonder het intieme karakter aan te tasten.

Ook wou men de nadelen van een open keuken (lawaai en geur) wegwerken, maar met behoud van het zicht op de activiteit die in de keuken plaatsvindt.
Op drukke dagen kon het er vrij gehorig zijn voor de gasten, daar moest dus grondig over worden nagedacht, zeker met de geplande toename van het aantal gasten.
Ook de verlichting was toe aan een upgrade, met bijzondere aandacht voor een gezellig sfeer.

Oh ja, en of we ook de link met het vliegwezen wilden behouden, dat is nog zo leuk op deze plek!

Restaurant New Biggles geniet van een ronduit unieke locatie. Geen enkel restaurant in België kan pronken met een panoramisch zicht op de start- en landingsbaan van een internationale luchthaven. Bij New Biggles geniet je van alle vliegbewegingen, alsof je plaatsneemt op de eerste zitrij van een IMAX-cinema!
Het restaurant is nl. ondergebracht op de eerste verdieping van het luchthavengebouw van Flanders International Airport in Kortrijk-Wevelgem. De uitbouw waarin het restaurant is gehuisvest is 180° rondom voorzien van super-isolerende glasramen, waardoor je optimaal geniet van het zicht en toch gezellig kan blijven doorkeuvelen.

Uiteindelijk werd de herinrichting een ingrijpende make over. Op twee weken tijd werd het interieur integraal gestript, de vloeren en het plafond verwijderd, alle technieken opnieuw geïnstalleerd en en passant werd ook de keuken helemaal vernieuwd. Er werd een nieuwe houten vloer geplaatst en een akoestisch plafond met geïntegreerde dimbare verlichting. Tussen keuken en zaal werd een wand geplaatst, afwisselend glas en decoratief vakwerk, zo combineren we het strakke karakter van glas met ruimtes voor decoratieve items.

Het zitmeubilair en de tafelaankleding werden mooi op elkaar afgestemd, wat zorgt voor een extra cosy sfeer.

© Copyright - Hann Boury