“Wij waren op zoek naar extra sfeer en een gezonde dosis vernieuwing in onze woning, zonder daarom meteen alles overboord te gooien. Hann is erin geslaagd om een nieuwe sfeer te creëren, met tal van bestaande elementen als basis.”

Gezinswoning Roeselare

Deze ruime en lichtrijke woning aan de rand van Roeselare biedt alle comfort voor het jonge gezin dat er zijn thuis heeft. De inrichting van het interieur was toe aan een vernieuwende insteek, nu ook de beide kinderen van het gezin inmiddels kunnen meegenieten van een mooi en stijlvol interieur.

De hall werd opgefrist door te werken met strak wit, wat een mooi en tijdloos contrast oplevert met de donkere tegelvloer. De landelijke garderobe werd vervangen door een strakke vestiaire op maat, met minimalistische grepen. De metalen buisbalustrade op de verdieping werd vervangen door een glazen borstwering die het geheel een meer stijlvolle rust geeft. Het strakke perspectief wordt sfeervol doorbroken door de keuze van avantgardistische verlichtingsarmaturen die warm en aangenaam licht uitstralen.

Voor de woonkamer gingen we op zoek naar een vernieuwende invulling, maar met behoud van het bestaande meubilair, op wens van de bewoners.
De losstaande kachel maakte na doordacht wikken en wegen plaats voor een mooi ingewerkt en zichtbaar haardvuur. Het geheel werd verwerkt in een strakke maatkast, die ruim plaats en bescherming biedt voor glazen en andere dagelijks bruikbare items.

Ook hier werd dankbaar gebruik gemaakt van de strakke contrasten tussen zwart en wit, afgewisseld met rustig reliëfbehang op de zijwand. Een kleurrijk vloerkleed zorgt voor de creatieve toets en geeft het geheel een speels karakter.
Boven de eettafel werd gekozen voor hanglampen in Scandinavische design, in de stijl van het geheel.

In de keuken tenslotte werd niks gewijzigd aan de praktische indeling, wel werd ervoor gekozen om de scheidingswand tussen het kookeiland en de eettafel in een natuurlijke kleur te stoppen, wat een extra dimensie aan de ruimte toevoegt.

De hanglampen boven het kookeiland maakten plaats voor een plafondarmatuur, boven de eettafel vinden we nu een stijlvolle hanglamp. Op die manier worden beide gedeeltes visueel van elkaar onderscheiden en is de keuken nog sfeervoller geworden voor het gezin.

© Copyright - Hann Boury