Businessloge Belfius ~ RSC Anderlecht

“Een sfeervolle businessruimte, waar het voelt als thuiskomen” Dat was de vraag van Belfius. “Hann heeft onze ideeën omgezet in een cosy interieurvormgeving aan de hand van 3D-beelden, waardoor we ons onmiddellijk een reëel beeld konden vormen hoe onze businessloge er zou uitzien. De enige keuze die we nog hoefden te maken, was de materiaalkeuze. Hann zorgde voor de uitvoering en opvolging van het geheel!”

Niet enkel dient deze businessloge om klanten te ontvangen tijdens een match, ze zal eveneens gebruikt worden om op een unieke locatie meetings te organiseren.

Dit was de insteek van deze opdracht. In de Belfius Private & Wealth Management businessloge worden nationale en internationale meetings georganiseerd, waarbij heel vaak gebruik wordt gemaakt van conference calls. Vandaar dat naast het zicht op het voetbalstadion, ook de indrukwekkende flatscreen een belangrijke rol speelt, zonder de ruimte te willen overheersen. Om dit te bekomen werd de tv subtiel ingewerkt in een houten wand, die de loge tot een sfeervol geheel maakt. Om op elk moment de verschillende aanzichten te kunnen waarnemen, werd gekozen voor comfortabele, pivoterende stoelen gecombineerd met een hoogwaardige marmeren tafel. De op maat gemaakte eiken kastenwand zorgt voor de finishing touch!

Gelet op de doelgroep van Belfius Wealth Management werden hoge eisen gesteld aan het ontwerp, de uitstraling en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Genodigden dienen zich onmiddellijk thuis te voelen in een stijlvolle en gezellige omgeving!
Aangezien Belfius een op en top Belgische bankinstelling is was er ook de duidelijke wens om uitsluitend met producten van Belgische makelij te werken!

We ontwierpen een wandmeubel uit massieve naturel eik, gecombineerd met donker gebeitste eik en afgewerkt met smeedijzeren deurbeslag in de vorm van het Belfius-logo. De muurwand waarin de tv verwerkt werd, loopt naadloos door over het plafond en werd vervaardigd uit dezelfde donker gebeitste eik, die mede dankzij de indirecte verlichting zorgt voor een huiselijke, warme sfeer. De pivoterende stoelen met schelpvormig design en gebogen poten in naturel eik vervolledigen het stijlvolle geheel. Een luxueus uitgevoerde tafel met een indrukwekkend blad van Emperadormarmer speelt een centrale rol in deze loge. De eikenhouten tafelpoten verwijzen op gepaste wijze naar de zachte curves van de stoelen. Met koperkleurige en bolvormige hanglampen wordt subtiel verwezen naar de kleuren van het huis, de glazen lenzen zorgen voor cachet en extra veel sfeer.

De parketvloer in naturel eik roept onmiddellijk de juiste sfeer op, onder de tafel bevindt zich een uniek vloerkleed, vervaardigd uit de fijnste wolsoort, in de juiste kleurstelling en met het bijzondere logo van Belfius Private & Wealth Management erin verwerkt. De business seats werden vakkundig gestoffeerd in dezelfde veloursafwerking als die van de stoelen om ook hier de stijlvolle vormgeving door te trekken.

Ook hier zorgde partner Reflecta Graphics voor de nodige grafische elementen, geen sinecure, gelet op de bijzondere vormen en de variatie in rode kleurtinten. Het resultaat mag gezien worden!

© Copyright - Hann Boury